Brandwerend Coaten

Om een staalconstructie lang genoeg zijn sterkte te laten behouden om in geval van brand veilig evacueren mogelijk te maken, worden brandvertragende coatings toegepast. De bescherming kan variƫren van 30 minuten, 60 en 90 minuten tot en met 120 minuten brandwerend.

Schalekamp en Unicum brengen deze coatings aan volgens de meest actuele verwerkingstechnieken. Het appliceren van brandwerende en- of brandvertragende coating op staalconstructies is specialistisch werk, ook in de loods.

Het aanbrengen van de brandwerende en brandvertragende verven en verfsystemen, moet heel secuur gebeuren. Temeer omdat het Bouwbesluit richtlijnen hieromtrent heeft opgesteld wat betreft de mate van brandwerendheid en aangezien elk staalprofiel zijn eigen laagdikte vereist.

Het beste advies is om altijd brandwerende coatings op staalconstructies onder geconditioneerde omstandigheden te laten aanbrengen, voordat de montage heeft plaatsgevonden. Unicum Schiedam doet dit al jaren voor haar klanten in de loodsen in Schiedam.

Gebleken is dat hoe eerder de brandwerende coating in het proces wordt aangebracht hoe lager de kosten uiteindelijk zijn. Het bijwerken van transport of montagebeschadigingen op de bouwplaats verzorgt Unicum Schiedam ook voor u, door gebruik te maken van het Schilders- en Straalbedrijf Schalekamp.