Brandvertragende Coatings

Een brandveilig gebouw ?

De gevolgen van brand op de stalen hoofddraagconstructies van gebouwen zijn enorm. Daarom is het belangrijk dat deze constructies beveiligd worden tegen brand. Dit kan met behulp van brandwerende platen, brandwerende pleister of met behulp van een brandwerende coating. De platen en pleister danken hun functionaliteit aan de grote laagdikte. Wanneer de staalconstructie in zicht blijft, zijn dit dan ook niet de mooiste oplossingen. Brandwerende coating is dan de oplossing. Schalekamp is specialist in de applicatie van brandwerende coatings.

Wij behandelen de staalconstructies met een opschuimende brandwerende coating, waardoor een gebouw snel en veilig geëvacueerd kan worden ten tijde van een brand. En dit alles zonder gevaar voor instorting.

 De staalconstructies zijn vaak in zicht voor de buitenwereld en daarom is de dunne (minder opvallende) brandwerende coating van diverse leveranciers, aangebracht door Schalekamp ideaal. De brandwerende coating kan bovendien in iedere gewenste kleur worden afgewerkt. De profielfactor van het staaldeel, de mate van belasting van de constructie en de door de wetgever gestelde eisen bepalen de benodigde laagdikte van de brandwerende coating.

Brandwerende coating op staal heeft zijn specifieke verwerkingsvoorschriften. Zo zijn er veel verschillende uitgangsposities. Is het nieuwbouw of bestaande bouw? Is de staalconstructie al behandeld met bijvoorbeeld een verzinkte afwerking? Het is dus raadzaam om dit goed na te gaan voordat men aan een opbouw begint. Schalekamp heeft veel geïnvesteerd in diverse onderzoeken met betrekking tot het aanbrengen van brandwerende coating van diverse leveranciers voor staal en nieuwe en bestaande ondergrond.

Ook is er veel aandacht voor de afwerking van de brandwerende coating. Ook hiervoor zijn meerdere oplossingen voorhanden. Een zwembad werk je anders af dan een bedrijfshal. Ook is het belangrijk om te weten of de brandwerende coating vochtbestendig moet zijn en al dan niet binnen of buiten toegepast moet worden. Vanwege al deze varianten en mogelijkheden is het dan ook raadzaam om voor een systeem te kiezen dat niet alleen op brandwerendheid is getest naar de laatste normering, maar ook uitvoerig is getest op hechting, afwerking en gegarandeerde werking.

Schalekamp is uiteraard ISO-gecertificeerd en werkt met alleen produkten die zijn getest, niet alleen op werking maar ook ouderdomstesten horen hier bij.Voor het aanbrengen van brandwerende coating is een gespecialiseerde verwerking essentieel. Met name als het gaat om het geven van garanties en begeleiding. Schalekamp schilders Brandwerende Systemen werkt nauw samen met gespecialiseerde leveranciers van brandwernde coatings.
Gaarne kijken de specialisten van Schalekamp tezamen naar een gepaste oplossing.