Tectyl & Tectyleren

Wat is Tectyl en wat is Tectyleren?

Tectyl is een gedeponeerd handelsmerk. Dit handelsmerk wordt gebruikt door de firma Valvoline. Tectyl is een middel waarmee metalen worden beschermd tegen corrosie. Het wordt ook wel een antiroestmiddel genoemd. Maar het Tectyl lost de roest niet op. Het middel zorgt er wel voor dat verdere roestvorming zoveel mogelijk wordt beperkt. Metalen die roestvrij zijn gemaakt kunnen doormiddel van Tectyl wel verder worden beschermd tegen roest. Het merk Tectyl bestaat al meer dan 75 jaar.

Wat is Tectyleren?

Het woord Tectyleren is een werkwoord dat is afgeleid van het handelsmerk Tectyl. Met Tectyleren bedoelt men de techniek waarmee men metalen beschermd tegen corrosie. Over het algemeen heeft men het dan over de carrosserie van auto’s. Maar tectyl is ook geschikt voor het conserveren van diverse andere objecten denk vooral aan transformatoren, holle ruimtes van constructies, moeilijk bereikbare plaatsen ed. Voordat men Tectyl gaat aanbrengen moet men eerst gaan ontroesten en de metaaldelen gaan reinigen. Men brengt Tectyl bij voorkeur door het gebruik van spuitpistolen. (Spuitapplicatie).

Valvoline tectyl 127 CGW-aluminium.
Ideaal voor de bescherming van Transformatoren, holle ruimtes van o.a. staalconstructies en kokerbalken. Eveneens is Tectyl toe te passen op scharnieren, buizen, flenzen en lasnaden. Tectyl is ontwikkeld om diep door te dringen in spleten en nauwe ruimtes om roestvorming te voorkomen. Vergeet hierbij niet de plaatsen waar zich water kan verzamelen, zoals hoeken en naden. Tectyl is beschikbaar met een spuitstuk waarmee de moeilijk bereikbare delen behandeld kunnen worden. Tectyl is een was gebaseerde coating met sterke penetrerende en water verdringende eigenschappen. Tectyl 127 CGW droogt op tot een zachte wasachtige, aluminium kleurige laag. Tectyl is te verkrijgen in vele soorten en kleuren, graag kijken wij tezamen met u naar een gepaste oplossing voor uw probleem.